Tuotanto & kombucha

Kombucha - mikä?

Kombucha on raikas, hieman makea ja hieman hapan juoma. Kombucha valmistetaan käymisprosessin kautta jossa tee, sokeri, mikro-organismit sekä hiiva muodostavat mielenkiintoisen ja kompleksin makuelämyksen.

Kombuchalle tee on sama kun viinille rypäleet, siiderille omenat – ilman alkoholia.

Kombucha - mistä?

Kombuchan juuret löytyvät Pohjois-Kiinasta yli 2000 vuoden takaa. Kiinan hallitsija Qin Shi Hang oli erittäin mieltynyt juomaan, ja ajan myötä se levisi mm. Genghis Khanin mukana maailmalle. Ensin Venäjälle ja siitä Eurooppaan ja USA:han.

Kombucha - miksi?

Kombucha sisältää probiootteja, antioksidantteja ja vitamiineja. Kombucha nautitaankin perinteisesti sen terveysvaikutusten sekä miellyttävän kompleksin maun takia. Nykyään monet valitsevat kombuchan virvokkeiden tai alkoholijuoman sijaan, kun haluavat välttää suurta määrää sokeria, lisäaineita tai alkoholia.

Kombuchan valmistusprosessi

BRABE tuotantoprosessi

1. Kaikki tuotantovälineet kuten keittokattilat ja käymisastiat ovat elintarvikelaatuisia RST AISI 304.

2. Suodatamme tarkasti pois hiivat jotta pulloissa ei tapahdu voimakasta jälkikäymistä. Suodatustekniikkamme mahdollistaa hiivan poistamisen, mutta säilyttäen hyvän bakteerikannan.

3. Käytämme I-O Europe:n valmistamia lasipulloja. I-O on maailman johtava lasipullojen valmistaja maailmalla. Lasipullot saapuvat meille käyttövalmiina ja hygieniapakkattuina. Pullojen pakkaus hygieniapakkaukseen tapahtuu heti pullojen valmistuksen jälkeen. Emme desinfioi pulloja uudelleen täyttövaiheessa koska emme halua vahingoittaa Kombuchan omaa hyvää bakteerikantaa mahdollisilla desinfiointiainejäämillä.